Historie, Værdier og Navn

Fatimas Hånd består af et team af ca. 30 frivillige mænd og kvinder, i alle aldre og social status. Vi er en frivillig organisation skabt af ildsjæle.

Vores formål er at gøre en forskel for yderkanten af samfundet, og give dem der allermest har brug for det – omsorg og empati. Vi mener, at alle skal tage et ansvar for udsatte medmennesker i samfundet, og vi arbejder på at fremme medmenneskelighed blandt alle mennesker uanset køn, race, og tro.

Vi laver +100 arrangementer om året hvor vi samler eks. hjemløse, stofbrugere og mennesker med psykiske lidelser omkring et godt måltid mad, gode snakke og selvfølgelig det vigtigste: At se hinanden i øjnene.

Vi tror på at alle mennesker er ligemeget værd og vi tror på at så længe vi bare snakker med hinanden og forsøger at finde noget at være fælles om – Ja så har vi det meget bedre sammen.

Vores partnere er lige nu: Mændenes Hjem, Hørhuset og KFUM Herberget.

Hvad er jeres mission?

Fatimas hånd er en 100% frivillig organisation skabt af ildsjæle.
Vi arbejder med hjemløse, misbrugere, sexarbejdere og udsatte unge. Vi arbejder i øjenhøjde og er med på gadeplan hvor tingene sker.

Med fokus på de menneskelige værdier såsom næstekærlighed, respekt og ansvar er vores formål at gøre en forskel for yderkanten af samfundet. Det er vigtigt for os at handle, for vi mener, at når ord bliver til handling er det dér man kan gøre en forskel.
Fatimas Hånd er for alle. Vi skelner ikke på politisk overbevisning, religion, seksualitet, alder eller forskellige baggrunde. Derfor arbejder vi også for gennemsigtighed, både internt og eksternt.
Vi mener at alle kan være med til at gøre en lille forskel, det kræver hverken overflod af tid eller penge, men en lille håndsrækning mod et andet menneske kan hurtigt gøre en verden til forskel.
Det er også vigtigt for os at møde folk hvor de er, vi er her ikke for at prædike, vi er her for at gøre en grå dag lidt lysere. Vi respekterer de mennesker vi arbejder med og arbejder internt for, at alle vores frivillige forstår bevæggrundene for vores arbejde og hvad der kan ligge til grund for, at nogle liv tager en uventet drejning.
Vi tror på gode gerninger, at gøre noget godt for andre som ikke har de samme muligheder som os. Vi arbejder på at fremme medmenneskelighed blandt os alle.

Fatimas Hånd er IKKE politisk eller religiøs.

En god gerning er en god gerning uanset hvem man er, hvad man tror på og hvordan man ser ud – Vi er alle ens og derfor er vores handlinger og gode gerninger også.

Hvorfor hedder i “Fatimas Hånd” ?

Vi synes at navnet er smukt, unikt og genkendeligt. Det har selvfølgelig en speciel betydning for bl.a. muslimer og katolikker, denne betydning har vi dog ikke valgt ikke at tage med i ånden.
En hånd hjælper og den hjælper uanset køn, religion, race, kultur og sexualitet – ligesom os!
Nogle vil gerne putte os ned i en religiøs eller politisk kasse men med fokus på menneskelige værdier lader vi handlingerne skabe vores HELT egen kasse.

Hvordan startede det, Hvem startede det og hvorfor startede det?

Fatimas Hånd blev stiftet med et ønske om at arbejde med skæve eksistenser og med en skæv tilgang til tingene.

Anders Chahrour Jensen tog i Maj 2013 initiativ til at lave en velgørende organisation som i første omgang primært skulle beskæftige sig med hjemløse. Han luftede ideen for sin ven Ali Kazim som kom op med navnet “Fatimas Hånd” og i de første par måneder hjalp organisationen igang.

Anders intention var fra start at skabe et 100% frivilligt netværk, som månedligt skulle ud på gadeplan og give en håndsrækning til mennesker som i langt de fleste tilfælde føler sig ekskluderet fra samfundet. Der måtte hverken være politisk eller religiøs indblanding i arbejdet.

Det var i lang tid en drøm for Anders at få denne type arbejde op at køre, hvorfor stoltheden naturligvis var rigtig stor i Juni 2013 da vi afholdte første arrangement på Istedgade.

Laver i kun arbejde i Danmark?

Som udgangspunkt ja.

For os har det hele tiden handlet om at gå ind med vores overskud og hænder i det samfund vi befinder os i, da der på trods af at nogle måske vil mene det modsatte faktisk er udsatte der har brug for en hjælpende hånd med livets udfodringer – desværre de helt basale.

Dermed ikke sagt at vi på sigt kan gå ind i specifikke opgaver i udlandet men i første omgang vil vi fokusere på de udfordringer der findes i Danmark.

Hvorfor og hvordan skal jeg støtte jer?

Vi er en 100% frivillig “hands-on” organisation. Vi går meget op i at være 100% gennemsigtige, hvorfor du også kan se billeder og film fra hvert eneste arrangement vi laver. Vi er hverken støttet af staten, kommunen eller fonde – vi lever UDELUKKENDE af mennesker som du og jeg, der bare vil ud på gadeplan i øjenhøjde og gøre en direkte forskel med vores midler.

Vi er frivillige og bliver drevet fra egne hjem!
Vi modtager sporadisk materielle donationer, ofte mad eller lækkerier, som bliver brugt på vores arrangementer. Vi samler ikk pengedonationer, og den bedste måde du kan støtte os på, er ved at like og dele vores opslag på Facebook. Vi er meget afhængige af vores følgere på de sociale medier og vi sætter stor pris på hvert eneste ’like’. Så tak fordi, at DU er med til at sprede det gode budskab.