Karmamarked 2020 | Mødet mellem Hjalte og Heidi & Ibrahim og hans familie

Da Fatimas Hånd afholdt Karmamarked d.12/1- 2020 i håbet om, at se ville en masse mennesker stå sammen om, og give en hjælpende hånd for dem, der virkelig har brug for det. Sammen skulle vi skabe en dejlig stemning. Karmamarked 2020 skulle være et arrangement man ville se tilbage på som et godt minde. Dog var der et øjeblik, som vi frivillige i Fatimas Hånd aldrig vil glemme – Nemlig mødet mellem Hjalte og Heidi & Ibrahim og hans familie.

En midaldrende mand går frem og tilbage imellem en lang række af borde af, hvad der minder om en hastig skabt markedsplads. Der går et par øjeblikke før han får øje på noget. Glæden i hans øjne er tydelig at spore, i det øjeblik det går op for ham, at der foran ham står lige det han søger. I hans hånd er der en lille jakke, alt for lille for manden selv. Og netop i det øjeblik løber to små drenge op til faren og taler til ham i hastige og ivrige toner.  Da de får øje på jakken i hans hænder stiger tonen en takt højere af glæde. Alle der observerer denne lille familie har svært ved at holde smilet tilbage. Men det smukke øjeblik fortsætter fordi inden længe bliver denne familie mødt af en anden familie, Hjalte og Heidi, og snart falder de i snak. Snart går det op for Hjalte, at han har en køjeseng han ikke længere brugere alt imens denne mand, Ibrahim som vi opdager han hedder, lige netop står og mangler sådan en til sine drenge. Og i det øjeblik giver han sin seng væk til Ibrahim. I løbet af dagen hører vi endmere, at Hjalte og Heidi er blevet inviteret til Palæstinensisk middag af Ibrahim og hans kone.

En god uselvisk gerning, spreder sig som ringe i vandet. For Ibrahims nytilflyttet familie kan det betyde alverdens, at noget af det første de oplever i Danmark er at blive mødt med åbenhed og generøsitet. Og forhåbentlig vil det en dag gøre dem i stand til at hjælpe andre, som har brug for det, og sådan føre det videre.

Og til vores læsere, i er velkomne til at hjælpe Fatimas Hånd når i kan, om det så bare er at sprede ordet for os. Men når der er mulighed for det så giv en hånd til dem i din dagligdag, der kunne bruge det. En god gerning fører altid til flere.

Vi siger tusind tak til Hjalte og Ibrahim og ønsker dem det bedste.