Bliv frivillig

Vi søger desværre ikke frivillige, lige nu. Hvis du har spørgsmål så skriv til frivillig@fatimashaand.dk


Hvad er Fatimas Hånd?

Fatimas Hånd består af et team af ca. 30 frivillige mænd og kvinder, i alle aldre og social status. Vi er en frivillig organisation skabt af ildsjæle, som tror på det bedste i alle mennesker.

Vores arbejde består i at have med social udsatte mennesker at gøre, såsom hjemløse, misbrugere, prostituerede og unge. Vores fokus er på de menneskelige værdier såsom næstekærlighed, respekt og ansvar.

Vores formål er at gøre en forskel for yderkanten af samfundet, og give dem der allermest har brug for det – omsorg og empati. Vi mener, at alle skal tage et ansvar for udsatte medmennesker i samfundet, og vi arbejder på at fremme medmenneskelighed blandt alle mennesker uanset køn, race, og tro.

Hvor arbejder vi?

Vi er på Mændenes Hjem, som er beliggende på Istedgade i København, hver lørdag og søndag fra kl. 09:30-12:00, hvor vi serverer morgenmad/brunch for stedets beboere samt gadens hjemløse.

Hver måned lægger vores vej forbi KFUM herberget, beliggende på Amager. Her serverer vi aftensmad og spiller banko med stedet beboere. Herudover er vi på Hørhuset, beliggende på Amager, som også er et herberg for social udsatte. Her er vi i ca. fem timer, hvor vi serverer aftensmad, spiller banko og laver andre aktiviteter med stedets beboere.

Vores fornemmeste opgave

 Er at yde social omsorg og empati for de mennesker, som er et sted i deres liv, hvor mange ting er rigtig svære. De fleste af vores brugere er afhængige af enten alkohol eller stoffer, så derfor er det vigtigt, at vi som frivillige ikke er fordomsfulde og afstandstagende. Lige præcis denne gruppe mennesker har brug for rummelighed og forståelse for netop deres situation.

Hvad forventer vi af dig?

  • At du er rummelig og kan udvise empati.
  • At du er udadvendt, humørfyldt og samarbejdsvillig
  • At du er fleksibel, engageret og ansvarsbevidst
  • At du kan afsætte minimum 14 dage om året – til 1 vagt pr. måned og 2 årlige “Fællesskabsdage” med dine medfrivillige.
  • Derudover forventer vi, at du brænder for at gøre en forskel sammen med os andre, så vi kan yde det bedste for en gruppe mennesker, som har brug os og vores gode humør.

 Hvad kan vi tilbyde?

  • At du bliver del af et stærkt frivilligt team, som har et fantastisk socialt bånd til hinanden, og som alle brænder for den opgave, vi løfter i samlet flok.
  • At din indsats kommer til at gøre en forskel for de mennesker, du arbejder med, og du får måske et venskab for livet.
  • At du oplever en ny kultur, som du måske aldrig før har stiftet bekendtskab med.
  • At du får udfordret dig selv og rykket dine grænser.

Har dette fanget din interesse og modet på frivilligt arbejde, og er du klar på at udfordre dig selv og få dine rykket grænser samt din personlighed. Så kan dette give dig muligheden for at gøre en forskel, få gode oplevelser og samtidig få nye kompetencer med i rygsækken.