BLIV FRIVILLIG

 

Lige nu søger vi ikke flere frivillige, men hold øje med siden, vi kan snart igen bruge flere hænder.

Ved spørgsmål kontakt: frivillig@fatimashaand.dk

Har du et åbent sind, evne til at skabe relationer og minimum 2 timer at give af om måneden?
Så send os en ansøgning via nedenstående formular.

 


Hvad er Fatimas Hånd?

Fatimas Hånd består af et team af ca. 30 frivillige mænd og kvinder, i alle aldre. Vi er en frivillig organisation skabt af ildsjæle, og vi tror på det bedste i alle mennesker.

Vores arbejde består i at skabe hyggelige stunder for udsatte borgere, såsom hjemløse, misbrugere og sexarbejdere. Vores fokus er på de menneskelige værdier såsom næstekærlighed, respekt og ansvar.

Vores formål er at gøre en forskel for yderkanten af samfundet, og give omsorg og empati til dem der allermest har brug for det. Vi mener, at alle skal tage et ansvar for vores udsatte medmennesker, og vi arbejder på at fremme medmenneskelighed blandt alle mennesker uanset køn, race, og tro.

Hvor arbejder vi?

Vi er på Mændenes Hjem, som er beliggende på Istedgade i København, hver lørdag og søndag fra kl. 10:00-12:15, hvor vi serverer morgenmad/brunch for stedets beboere samt gadens hjemløse.

Hver måned lægger vi vores vej forbi KFUM herberget, beliggende på Amager. Her serverer vi aftensmad og spiller banko med stedet beboere. Herudover er vi på Hørhuset, der også ligger på Amager, og ligeledes er et herberg for socialt udsatte. Her er vi i ca. fem timer, hvor vi serverer aftensmad, spiller banko og laver andre aktiviteter med stedets beboere.

Vores fornemmeste opgave

Er at yde social omsorg og empati for de mennesker, som er et sted i deres liv, hvor mange ting er rigtig svære. De fleste af vores brugere er afhængige af enten alkohol eller stoffer, så derfor er det vigtigt, at vi som frivillige ikke er fordomsfulde eller afstandstagende. Lige præcis denne gruppe mennesker har brug for rummelighed og forståelse for netop deres situation.

Hvad forventer vi af dig?

  • At du er rummelig og kan udvise empati.
  • At du evner at skabe relationer, er humørfyldt og samarbejdsvillig
  • At du er fleksibel, engageret og ansvarsbevidst
  • At du kan afsætte minimum 14 dage om året – til 1 vagt pr. måned og 2 årlige “Fællesskabsdage” med dine medfrivillige.
  • Derudover forventer vi, at du brænder for at gøre en forskel sammen med os andre, så vi kan yde det bedste for en gruppe mennesker, som har brug os og vores gode humør.

 Hvad kan vi tilbyde?

At du bliver del af et stærkt frivilligt team, som har et fantastisk socialt bånd til hinanden, og som alle brænder for den opgave, vi løfter i samlet flok.

  • At din indsats kommer til at gøre en forskel for de mennesker, du arbejder med, og du får måske et venskab for livet.
  • At du oplever en ny kultur, som du måske aldrig før har stiftet bekendtskab med.
  • At du får udfordret dig selv og rykket dine grænser.

Har dette styrket din interesse og modet på frivilligt arbejde, er du klar på at udfordre dig selv og få dine rykket grænser og udviklet din personlighed. Så kan dette give dig muligheden for at gøre en forskel, få gode oplevelser og samtidig få nye kompetencer med i rygsækken.