Bag om Fatimas Hånd


Vi får mange henvendelser fra folk der er interesserede i hvem vi er, hvad vi står for og hvad man kan gøre for at hjælpe. Nedenfor vil vi besvare nogle af de oftest stillede spørgsmål.

Hvem er I?

Vi er en gruppe af frivillige med hænderne godt skruet på og hjertet på det rigtige sted. Fatimas Hånd blev stiftet 1. maj 2013 og bliver drevet af en ledergruppe, som mødes månedligt for at gøre Fatimas Hånd endnu bedre. Fælles for os alle, er at vi er frivillige.

Ledergruppen består af:

Nicki Frederiksen, Administrationsleder

Anders Jensen, Grundlægger

Herudover har vi arrangementsansvarlige, som alle deler et ansvar for de ca. 120 arrangementer, som vi laver årligt, og den gruppe ser således ud:

Mohammed Al-Abaiji, Arrangementsansvarlig

Wasi, Arrangementsansvarlig

Salma Abdurrazag, Arrangementsansvarlig

Mohammad Daoud, Arrangementsansvarlig

Salma Pedersen, Arrangementsansvarlig

Prabjot Kaur, Arrangementsansvarlig

 

Kernen i Fatimas Hånd er vores frivillige engagement . Lige nu har vi 50 helt uundværlige, unikke og engagerede hænder, heriblandt mænd og kvinder, yngre og ældre, tykke og tynde, kristne, muslimer, ateister, sikher og spirituelle.

Hvad er jeres vision?

Fatimas Hånd blev stiftet med et ønske om at arbejde med skæve eksistenser og med en skæv tilgang. Vi arbejder i øjenhøjde og er med på gadeplan hvor tingene sker. Meget af vores arbejde omhandler mennesker på yderkanten af samfundet, dem som ofte bliver lidt glemt.

Det er vigtigt for os at handle, for vi mener, at når ord bliver til handling, bliver handling til aktiv menneskehjælp og det er dér man kan gøre en forskel.

Derudover er Fatimas Hånd for alle, vi skelner ikke på politisk overbevisning, religion, seksualitet, alder eller forskellige baggrunde. Derfor arbejder vi også for gennemsigtighed, både internt og eksternt.

Vi mener, at alle kan være med til at gøre en lille forskel, det kræver hverken overflod af tid eller penge, men en lille håndsrækning mod et andet menneske kan hurtigt gøre en verden til forskel.

Det er også vigtigt for os at møde folk hvor de er, vi er her ikke for at prædike, vi er her for at gøre en grå dag lidt lysere. Vi respekterer de mennesker vi arbejder med og arbejder internt for, at alle vores frivillige forstår bevæggrundene for vores arbejde og hvad der kan ligge til grund for, at nogle liv tager en uventet drejning.

Hvad laver I?

Vi arbejder primært med hjemløse og stofbrugere.

Hver lørdag og søndag laver vi brunch på Mændenes Hjem, hvor vi bruger formiddagen på at tilberede lækker mad, som vi serverer for stedets brugere. Det er blevet et arrangement som både vores frivillige og brugerene ser frem til hver uge.

Gratis brunch for hjemløse

En gang hver måned tager vi på Hørhuset, hvor vi laver mad, spiller banko og hygger med stedets beboere, et arrangement der er utroligt populært blandt beboerne, som alle nyder det sociale samvær vores besøg skaber basis for.

Derudover besøger vi en gang om måneden KFUM Kollegiet, hvor vi ligeledes laver mad, hygger og spiller banko.

Vi er ikke begrænsede af geografi, kun af vores egne ressourcer. Vi arbejder primært i Danmark, men tager også gerne hånd om folk i andre lande, blandt andet ved at samle flaskepant og donere pengene ubeskåret til eksempelvis GazaAfghanistan og Uganda eller at indsamle julegaver i december, til udsatte i Danmark. Fælles for vores projekter er, at vi går til tingene på en skæv og anderledes måde.

Vi arbejder konsistent og har arrangementer hver uge. Det betyder, at de mennesker vi arbejder med får et fast holdepunkt i hverdagen og har noget ekstra at se frem til.

Hvordan foregår det?

Alt arbejde i Fatimas Hånd er frivilligt, vi modtager kun materielle donationer, som udelukkende bliver brugt til vores arrangementer.

Vi har bl.a. en samarbejdsaftale med Fødevarebanken, der hjælper os med mad til vores weekender på Mændenes Hjem. Derudover modtager vi sporadiske donationer fra firmaer i form af eksempelvis chokolade, tandbørster, soveposer, håndbolde og lignende.

Mange af vores arrangementer er derudover dækket med bidrag fra vores egne lommer, når vi alle spæder til kan vi hurtigt få stablet gode arrangementer på benene.

Fælles for vores donationer er, at de er materielle gaver der kan bruges til at forsøde hverdagen en smule, og vi er meget taknemmelige for hver eneste donation, lille som stor.

Hvorfor hedder I “Fatimas Hånd” ?

Vi synes at navnet er smukt, unikt og genkendeligt. Det har selvfølgelig en speciel betydning for bl.a. muslimer og katolikker, men denne betydning har vi dog valgt ikke at tage med i ånden. Vores fortolkning af navnet er den hjælpende hånd, som i den grad kendetegner os.

Nogle vil gerne putte os ned i en religiøs kasse, men med fokus på menneskelige værdier lader vi handlingerne skabe vores HELT egen kasse – vi ser nemlig mennesker, i den reneste form.

Tak

Vi er meget afhængige af vores følgere på de sociale medier og vi sætter stor pris på hvert eneste ’like’. Så tak fordi, at DU er med til at sprede det gode budskab.

Hvis du vil vide mere, eller har gode ideer til projekter eller arrangementer er du meget velkommen til at kontakte os.